top of page

Műhelyünkben különleges, egyedi és kisszériás öltözetek készülnek.

A galériában látható a viseletek népi és nemesi öltözetei a teljesség igénye nélkül.

Készült már a honfoglalás korából öltözet, veretekkel, középkori lovagruha még a lovak takarójával együtt is, melyek pár évvel ezelőtt  Nagyvázsonyban a bajvíváson nagyon jól mutattak. Középkori kaftán.  Bocskai öltözet, ing és nyakkendő , valamint  48-as főúri díszruha. Családi címerrel ellátott nyakkendő.

A népi öltözeteknél szűrrátétes  mellény, paraszt ing, pityke gombos kiskabát és mellény, csizmanadrág, az utóbbi minden évben látható Fóton a kisbírón ősszel.

A legkedvesebbek az ókalocsai mintával díszített blúzok, de repertoárban van 150 nagyrészt zsűrizett motívum újkalocsai színes, riseliős és fehér hímzéses minták, amik természetesen hol blúzon, hol ágyneműn, hol terítőn valósulnak meg. Férfiak rendelhetnek tweed öltönyt, western inget, mellényt, bajor mellényt, inget, hölgyek dirndli ruhát, blúzt, mellényt, szoknyát, kosztümöt.

Egyházi öltözet  is készítünk rendelésre műhelyünkben, alba, kazula, stóla, terítő, kehely fedő.

A nappali öltözeteknél  a kosztüm, blúz, szoknya és kiegészítők, valamint férfiaknál ing, hálóing látható ízelítőül. A különlegességet kedvelők rendelhetnek kosztümöt iparművészeti díszítéssel, alkalmi öltözetet kézi festéssel, férfi inget monogramozva és alkalmi díszítéssel.

A legújabb kor divatja is készült már nálunk, azaz a jövő divatja. Csillagközi felső, mely látható a galériában, valamint a világító díszítéssel ellátott kiskabát. Esti rendezvényeken nagyon dekoratív.

Várunk műhelyünkben minden kedves érdeklődőt, akik szeretik az egyedit, a különlegeset.

Szem előtt tartjuk a korhűséget, a tájegységek jellegzetes díszítés módjait, ezért az alapanyagokat is és kellékeket is ezek szerint válogatjuk össze. Az öltözetek nagy része kézimunkával készül. Sokszor ezért nem az olcsó árfekvésű kategóriába tartoznak az elkészült ruhadarabok. Ám egyediségükkel, tartósságukkal  Nagyon hosszú időn keresztül szereznek örömöt tulajdonosaiknak.

bottom of page