top of page

A pedagógusi pályát hátrahagyva kezdtem ruhákat, azaz viseleteket tervezni 1990-ben. Aztán a Burda versenyen elért eredmény lendített tovább, hogy folytassam iparművészeti-népi iparművészeti munkámat. Ekkor még autodidakta módon fejlesztettem tudásom, gyűjtöttem az ókalocsai és újkalocsai motívumokat, a régi díszítési módokat felhasználtam az általam tervezett öltözetekhez. Munkáimat az Iparművészeti Lektorátuson minősítettem. Kialakítottam saját stílusomat, szabásban és díszítésben.

20 évvel ezelőtt letettem a mestervizsgát, hogy tudásomat mélyítsem, valamint, hogy az addig elért eredményeket, díjakat és tudást kamatoztassam, az oktatásban is mint szakmai vizsgabizottsági tag. Mára már elnökként veszek részt az új nemzedék vizsgáztatásában.

Viselet készítőként feladatomnak tartom, hogy megismertessem a közönséggel, az érdeklődőkkel a különböző korok öltözeteit, a honfoglalástól a mai korig. Megrendelőimnek ismertetőt tartok a korok jellegzetességeiről, szokásairól és a hitelesség fontosságáról. Legyen az népi, polgári vagy nemesi viselet.

A mai hétköznapi nappali öltözetek, vagy alkalmi viseletek terén is segítem a hozzám fordulókat. Az alkat a személyiség és a választott modell-ruhadarab, alapanyag, szín harmóniájának fontosságát figyelembe véve, olykor a protokoll szabályait szem előtt tartva.

Az elkészült ruhadarabok egyedileg, igényes szalon minőségben, a régi kézműves technikával készülnek.

Műhelyünkben barátságos, családi hangulat várja vendégeinket Királyerdőn, Csepel kertvárosi részében.

bottom of page